Karin

När jag blev Uppsalabo

Publicerad 2010-11-30 19:33:23 i Allmänt,

Jag ska flytta. Om exakt fyra dagar. Jag började just packa ihop det som i tre månader har varit mitt hem, mitt första hem här i min nya stad Uppsala. Insåg just att det hänt himlans många saker sen jag anlände hit en sen söndagskväll den 29e augusti direkt från Storulvån. Min packning bestod av tre ryggsäckar med enbart friluftskläder, en sopsäck med skor och en liten väska från mamma med två klänningar och klackskor så att jag skulle kunna gå på mina första sittningar.. Till det fem kassar med mitt största inköp på ica hittills i mitt liv. Klockan var åtta på kvällen, allt jag visste var att jag var pluppen på den ena kartan från hitta.se och att skolan var pluppen på den andra och att uppropet var 9.00 dagen efter.

Efter en liten research löprunda förstod jag att jag bodde mitt i nån form av studentghetto ganska nära stan, vägen jag hade tänkt gå de cirka 6km till skolan verkade dock inte existera. Istället lagade jag världens storkok i form av köttfärs med tanken "man vet aldrig när man hinner laga mat nästa gång de närmsta veckorna!" Nästa morgon gick jag pigg, nyfiken och fylld av lycka över det nya kapitel i livet jag just skulle till att starta med kartan i högsta hugg ut genom dörren för att se Uppsala i dagsljus för första gången.
De 6km till skolan visade sig vara längre än jag trott, jag trodde aldrig jag skulle komma fram till min nya skola universitetet som låg på landet. Jag rusade in i rätt sal precis innan mitt namn ropades upp och jag var så glad över att äntligen vara där, äntligen ha kommit in, äntligen ha kommit rätt att jag bara njöt av resten av hela dagen att jag såhär i efterhand knappt minns vad som hände.
Fortsättning kanske kommer en annan dag.
Adjö!

Adventsmys

Publicerad 2010-11-28 17:13:24 i Allmänt,

Passande till första advent så är Uppsala som en julkalender. Jag har varit på adventsmorgon i domkyrkan och lyssnat på fina sånger, varit på en liten julmarknad på Uppsalas mysigaste gata och på en superstor kakbuffé, inte illa! Sen har jag tvättat också och nu är min bröddeg på jäsning!

Återbjudningar

Publicerad 2010-11-27 17:48:10 i Allmänt,

Igår var det Återbjudningsdags för hembjudningarna under småttingveckorna. Då vi trodde att vi skulle på middag hos en professor men istället blev bortrövade med förbundna ögon och utrustade med grogg på petflaska och sprang runt i Uppsala utklädda till cheerleaders skrikandes hejjaramsor för ett baseball lag hela kvällen, sen slutade allt på kåren som ett enda stort härj. Igår skulle vi alltså bjuda igen till stockholm spartans, denna gång var temat zombies. Jag tror nästan det var vildare denna gång än förra, hur det nu är ens möjligt att kunna vara det?
Att blanda shots är kul när de lägger sig i olika lager och ser häftiga ut.
Jag kom hem.
Till slut. I morse hittade jag en clementin invirad i tejp i min väska och det luktade öl i min vaselinburk.

vart tog min tvättid vägen?

Publicerad 2010-11-24 18:25:30 i Allmänt,

Jag skyndade mig från skolan för att köpa gasquebiljett och byta skor, hoppade över ett viktigt möte och ägnade ett tag åt att samla ihop all smutstvätt, åkte ner till tvättstugan glad över att ÄNTLIGEN få rena kläder.
Men vad händer, jo, jag kommer inte in i tvättstugan med min nyckel??? Vad i helvete! Åker upp och kollar den flashiga datorn vi har i entrén där man bokar tvättid och inser att tvättiden jag trodde att jag bokat idag tydligen inte alls är bokad för mig utan är upptagen. Dessutom finns ingen tvättid förens på söndag! Förbannelse! Jag blev så arg!! Tur att jag köpte nya underkläder idag...
Jag tröstade mig istället med pepparkakor och glögg medan jag nu sitter och söker litteratur till min uppsats. Yey!
Hittade förresten en bild på Robert och Maja som de tog i smyg med min dator så här får ni för det!

när alla är konstiga

Publicerad 2010-11-21 21:25:15 i Allmänt,

Idag känns alla väldans frånvarande. Ingen som riktigt svarar på frågor, lyssnar på vad jag säger och bara försvinner bort som i en grå dimma. Då blir allt tråkigt, när det inte känns som att någon bryr sig. Och jag vill bara ha någon att prata med och få en kram av!

Jag har spenderat helgen med kusinbesök, vansinnesåkning i slottsbacken på sopsäck, pepparkaksbak, mysfika, filmtittning, tjejmiddag med drinkar på slattar och prat halva natten, frukostdejt, spaning på stan och promenad i snön.
Det har varit en bra helg ända till när det blev söndag kväll, söndag kvällar är sällan kul.. jag ska krya ner i sängen med en fin film och se om det blir bra slut trots allt!

Landskap i kartong

Publicerad 2010-11-18 19:54:04 i Allmänt,

För några veckor sen byggde vi Stockholms skärgård i miniatyr i skolan och de senaste dagarna har vi ägnat åt att anlägga en park med vindkraftverk i vår miniatyr. Det är som en liten värld för dockor. Man vill ju bo på nån ö där..
Vindkraftverk byggda med piprensare och såhär mysigt är det att hänga på ritsalarna och pyssla dagarna i ända!

jag älskar snö

Publicerad 2010-11-09 13:44:55 i Allmänt,

Jag har skrivit min första tenta på landskapsarkitektprogrammet. Jag hoppas det gick vägen. Det där med hydrologi och geologi är inte så oskyldigt som det låter. Ute är det snöstorm. Det piskade och stack i kinderna av snöflingorna som virvlade fram och i blåsten rakt mot mitt ansikte på väg hem från skolan. Allt var blött och jag bara log hela vägen. Jag är lycklig för snö är så himlans underbart! Ikväll är det tentafest fast först ska jag på med alla varma kläder och ut och mysa i snön och sen dricka glögg.
Junisnö på Storulvån, fotograferat har fina Hannah Börjesson gjort.
Snö är vackert!

jag har gjort det igen

Publicerad 2010-11-03 20:57:54 i Allmänt,

Jag har så lätt för att fästa mig vid människor, att tycka om någon som jag knappt känner.
För det här med nya bekantskaper och träffa nya människor är ju lika spännande som det är tokläskigt och nervöst! Ibland går det fort att tycka om någon, medan andra kräver sin tid. Vissa finns bara ständigt där runt omkring en och man lär liksom aldrig känna dem. Medan vissa går sådär superfort att bli vän med så man blir förvånad över hur det gick till, då det känns som man känt varann alltid. Vissa cyklar man bara med till skolan, andra ringer man varje dag och pratar om precis allt, den tredje tränar man med, någon har man mysiga tekvällar med och någon har man alltid karatefest med. Det finns så många olika former av vänskaper, lika många som det finns människor tror jag!
Vissa av de individer man träffar tycker man lite extra om fast och man vet inte knappt varför.. Ibland är dessa människor sådana som hjärnan säger att man inte borde lägga sin tid på.
Det är väl det som hänt nu

det regnar ute

Publicerad 2010-11-02 19:57:11 i Allmänt,

Det regnar ute och jag borde plugga hydrologi, fast istället sitter jag och tänker på denhär dagen i juli:
I somras sprang jag och Hannah oringen multisport. Det var blött, kallt, lerigt, regnigt, ännu kallare och väldans kul! Första dagen regnade det tokmycket och var jättekallt. Såhär blöta var vi fem minuter efter vi klivit ur bilen. (Och ja, kläderna under regnkläderna är redan blöta!)
Första dagen hade vi laddat upp till genom att fara 75 mil från Ulvån för att komma fram till Örebro kl 1 på natten. Vid 6 var vi uppe för grötfrukost och iväg till tävlingen. Där skulle vi cykla 3km till starten och innan vi ens kommit dit var vi dränkta och iskalla.. Vi började med en sprint på 2-3km där vi startade med att kuta rakt genom ett jordgetingbo och sånt straffar sig kan jag lova! Sen cyklade vi närmare 2 mil upp-och-ner-och-fram-och-tillbaka. Det var kämpigt eftersom vi inte än var så bra på detdär med mouintainbike. Jag trodde min kedja hoppade varannan minut och Hannah kunde inte växla. Och allt var iskallt och lera i ögonen. Fast det var bara kul!
Sen när vi var nästan helt slut kom vi till det sista momentet som var typ 6km orientering, vilket de stumma benen inte tyckte var någon hit! Det bästa med att vara multisportare är att folk tror att man är dödsbra även om man knappt förflyttar sig framåt för att man springer så sakta!
När vi sen kom i mål efter typ 3,5 timme skulle vi hämta våra cyklar, gå till bilen som stod jättejättelångt bort så innan vi äntligen fick på oss varma tröjor (och innan vi fick mat ska vi inte ens tala om hur lång tid det tog..) var jag så bitter att jag skulle varit inlåst.
Hannah tvingade mig att vara med på den här bilden.
Det var det, nu ska jag plugga!
Foto: Hannah Börjesson

Om

Min profilbild

Karin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela