Karin

MATdjur

Publicerad 2009-05-22 22:48:55 i Allmänt,

De dyker upp lite då och då, djuren i maten. Här är några som jag sett den senaste tiden.



Godisnallen, Packman, Mjölkdjuret och Brödbrjörnen

Rosa - världens coolaste färg

Publicerad 2009-05-19 17:52:39 i Allmänt,

Häromdagen var hittade jag dessa söta kinaskor som jag bara var tvungen att införskaffa!
Eftersom jag väldigt sällan hade på mig något rosa när jag var yngre (rosa passar tydligen inte för rödhåriga har nån sagt till mig) så måste jag ju vara revolutionär nu istället. Detta innebär att mina flesta nyinskaffade prylar gärna går i starka rosa toner.



Nimis

Publicerad 2009-05-19 17:20:56 i Allmänt,

I helgen var min mamma, pappa och syster Maja här på besök, så vi bestämde oss för att åka och titta på Lars Vilks konstverk Nimis vid Kullaberg. Det är byggt av drivved, massvis med spik och sten på en stenig strand i naturreservatet vid Kullaberg. Ett väldigt stort häftgit konstverk och bygge som måste ha tagit väldigt lång tid att uppföra, då det är som gigantiska trädkojor! Verkligen värt ett besök, man skulle kunna klättra runt där i flera timmar!



 

11 MAJ 2009 - Lördagsutflykt

Publicerad 2009-05-11 12:25:43 i Allmänt,

I lördags åkte C och jag på utflykt till Malmö. Det var fint väder och ganska varmt. Först gick vi på en lite promenad och kollade i roliga affärer och jag köpte en fin klänning på weekday. Sen åt vi hamburgare på en gräsplätt jättelänge, för när vi var klara hade nästan alla butiker stängt. Då gick vi till Möllevången, jag vill köpa sånt där ovalt sesambröd, men dom hade också stängt. Så vi gick till Folkets Park och där vara det nån slags festival. Det var band som spelade på en scen, marknad, kafé och karuseller. Det fanns en rolig lekpark med ett "torn" av rep som man kunde klättra i och sen fanns det en minibondgård. Där bodde massa söta djur, woho! Efter vi pratat med alla djur satt vi lite i solen på en parkbänk och läste lite tidning innan vi åkte hem till Lund.



Coola spik-blommor!


6 MAJ 2009

Publicerad 2009-05-06 15:47:12 i Allmänt,

Idag regnar det och blåser jättemycket. Så allt är som det brukar här i Skåne. Fast jag hoppas solen och värmen kommer tillbaka snart. Idag har jag varit i skolan, där bjöd jag på tårta och alla blev glada, sen hade vi lektion om fallstudien vi ska skriva nu, fast vi pratade mest om Rödluvan och vår lärare hade som vanligt en förlång powerpoint som inte hans med. Sen fikade vi igen med vår mentor, hon bjöd på smält glass som var god.
När jag kom hem gjorde E och jag pasta med champinjonsås. Sen började jag baka bröd och nu jäser det. När det lir klart ska jag ut o gå en sväng, jag hoppas solen skiner då.

5 MAJ 2009 - Familjen element

Publicerad 2009-05-05 20:20:13 i Allmänt,

Får jag lov att presentera Familjen Element:


Det här är Mowgli. Christian fick låna honom av en tant i St Anton när han skulle flytta från hennes pensionat till Haus Hans I Pettneu. Han hade sagt att det var kallt där och lånade då ut sitt mobila element som senare döptes till Mowgli. Detta kort är taget vid säsongens slut, då det var dags för Mowgli att återvända till människobyn..



Detta är Tarzan. Den sista veckan i Haus Hans i Pettneun dog oljepannan och hela stora huset blev iskallt. Vår händige hyresvärd tirolergubben Fritz lyckades inte laga den, men gav oss istället detta gigantiska guldiga element som utav sin storlek och styrka fick namnet Tarzan.


Baloo är den nyaste familjemedlemmen. Honom räffade vi i Grindelwald i påskas där han stod i ett hörn i det hus som min vän Emma bodde i under vintersäsongen. Visst är han snygg?

Om

Min profilbild

Karin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela