Karin

19 mars 2009

Publicerad 2009-03-19 17:23:23 i Allmänt,

Min blogg är ganska töntig. Fast jag jobbar på det. Eller just nu jobbar jag med den andra delen av hemtentan. Egentligen går det inte så bra, jag har bara ont i huvudet, och orkar inte essä-skriva om Dante, liturgi (?), paragone, Wagner... und so weiter. Mitt mål med den här bloggen är helt enkelt att den ska bli bättre (fler inlägg), vilket jag själv ändå tycker jag är på god väg med.

Idag lyser solen igen.  Det är nästan lite varmt och man kan sitta balkongen, det gör mig glad.


Såhär ser det ut när jag försöker mig på att skriva en kulturell hemtenta.
Världens snyggaste röda bricka med vita prickar har jag i varje fall!

Åter till kulturhistorien

18 mars 2009

Publicerad 2009-03-18 17:14:53 i Allmänt,

Nu så är jag klar med den första delen i hemtentan, en 24-timmars hemtenta. Skönt! Nu blir det lite vila innan det är dags att ta itu med nästa del. Känns lite jobbigt att vara tvungen att sitta inne och bara pluggapluggaplugga när vårsolen lyser och värmer lite ute. Kursen jag läser är riktigt kul, just nu handlar det om alla konstarters historia från antiken till idag. Väldigt mycket på en gång men å andra sidan lärorikt och intressant.

Jag går på en väldigt fin skola faktiskt, som en liten rosa borg är den. Såhär fin var den igår i vårsolen.

8 mars 2009

Publicerad 2009-03-08 22:12:33 i Allmänt,

Nu har jag äntligen lyckats göra nån form av makeover på min blogg så nu behöver jag inte skämmas för den längre. Jag är ganska nöjd, i varje fall med tanke på att jag inte är nån hjältinna gällande sånt här med koder o html och allt vad det heter !

Dagen idag har jag ägnat åt pyssel i olika former, har lyckats tillverka flera gulliga små kort att skicka till fina vänner. Det är så mysigt att få och skicka brev tycker jag.  Det blev även en löprunda i solen när det äntligen slutade regna, jättegod middag och lite tvättande. En ganska bra dag faktiskt.

2 mars 2009

Publicerad 2009-03-02 19:23:04 i Allmänt,

Alltså jag är verkligen urusel på att blogga. Varje gång jag tänker att jag ska skriva så händer det något annat eller jag kommer på nåt annat intressant, och vips är  idén om att blogga är som bortflugen. Men nu så har jag faktiskt påbörjat detta inlägg så då msåte jag ju ta tillfället i akt och även fullfölja det.

Dagens lärdom är att min skola som heter Kulturanatomen, har som namnet förtäljer, anatomen, tidigare varit en anatomisk institution där man undersökt männiksans anatomi. Det betyder i sin tur, enligt skolans gamla ritningar som hänger i kafeterian, att det var likrum i källaren, ett stort dissektionsrum som nu är datorsal, begravningskapell och diverse andra salar. Den mest intressanta var den så kallde "slasksalen", undrar vad den var till för. Hittade även i kafeterian en målad bild på en dissektion av en människa. Plötsligen blev dagens rast mycket mer spännande än vanligt.

Om

Min profilbild

Karin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela