Karin

Ibland pluggar jag också

Publicerad 2013-11-28 23:35:15 i Allmänt,

Även om livet som utbytesstudent består av mycket turistade så spenderar jag nog nästan mer tid i skolan här än i Uppsala. Men vad gör vi då? Jo det är grupparbeten nästan jämt, mycket diskussioner och skissande och timtals i photoshop och CAD för att fixa presentationer. 
 
De första veckorna läste jag två kurser, en liten (som ändå tog jättemycket tid) där vi designade ett grönt tak på en byggnad i Sheffield. Den andra kursen var en planeringskurs där vi skulle komma med ett förslag för ett stort område ganska centralt i Sheffield som delvis är ett grönområde, industrier, en soptipp, skicenter, övergiven kyrkogård... Det ligger på en av Sheffields alla kullar och kallas Parkwood Springs. En väldigt intressant men intensiv kurs som slutade i att min grupp utvecklade en skog/park med ett "woodland-center" som skulle lära unga och gamla om historiskt och nutida skogsbruk.
 
 
På platsbesök i Parkwood Springs som var riktigt stort. Soptippen till vänster och centrum till höger.
Ett monomunt kvar från andra världskriget då flygflottan höll till här.
En stor övergiven kyrkogård, helt överväxt och med välta gravstenar.
 
Sen kväll på ritsal!
 
Helt klart ett mycket spännande område och en kul kurs!
Sen två veckor tillbaka har jag två nya kurser, en som jag ska skriva nån form av liten uppsats i. Den andra är en designkurs där vi ska utveckla ett område utmed floden i Leeds (en stad ca 4mil norr om Sheffield). Det började med en analysmetod som vi faktiskt provade på redan i våras på Ultuna som utgår från olika karaktärer och deras upplevelse av en plats.
Det är minst lika kallt att vara på platsbesök i England som i Sverige, med skillnaden att man här inte ens får rast utan det pågår i sisådär 3-4 timmar trots 5 grader. Det blir rätt kallt när man mest står still...
 
 
Grupparbete på café, det är sjukt kallt att vara ute och skissa i nollgrader!
Vi diskuterar våra karaktärers upplevelse av Leeds riverfront
 
Strax dags för presentation av analyser
 
Besöken i Leeds ska leda fram till en modell där vi ska visa vår idé om hur endel av flodområdet kan utvecklas. Potential att utveckla det finns det gott om, våran kursansvarige är absolut inte opartisk utan har flera gånger förklarat hur förskräckligt detta område är! Så, förhoppningsvis ska vi väl kunna komma upp med nåt bra, vi började idag med införskaffa kartong, lim, knivar och saxar så nu är vi i alla fall på gång!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela